top of page

PROTOS

VODODISPERGIRAJUĆE GRANULE (WG)

Djelatna tvar: 250 g/l protiokonazol
PROTOS je sistemični fungicid za suzbijanje biljnih bolesti na žitaricama. PROTOS sadrži djelatnu tvar protiokonazol. Protiokonazol je aktivna tvar iz kemijske skupine triazola. Inhibira djelovanje enzima C-14 demetilaze, odnosno biosintezu ergosterola u staničnim membranama. Širokog je spektra djelovanja. U biljku se upija i premješta sistemično uzlaznim tokovima (akropetalno).
Djeluje u ranim fazama razvoja bolesti i pokazuje izraženo kurativno djelovanje.


Primjena: namijenjen je za suzbijanje bolesti:
-ozimoj i jaroj pšenici za suzbijanje hrđa ( puccinia spp. ) Sredstvo se primjenjuje u količini 0,8 L/ha i uz utrošak vode 200-500 L/ha. Sredstvo se primjenjuje u razdoblju kada su povoljni uvjeti za razvoj bolesti. Prva primjena dozvoljena je od stadija prvog do stadija trećeg koljenca (BBCH 31-33). Druga primjena dozvoljena je od stadija zastavičara do početka klasanja (BBCH 39-49). Dozvoljene su najviše dvije primjene u vegetaciji s razmakom između primjena od 10-14 dana. i paleži klasa ( fusarium spp. ) u količini 0,8 L/ha i uz utrošak vode 200-500 L/ha. Sredstvo se primjenjuje u razdoblju kada su povoljni uvjeti za razvoj bolesti, od pojave 30 % cvjetova do pune cvatnje (BBCH 53-65). Dozvoljena je najviše jedna primjena u vegetaciji.


-ozimom i jarom ječmu za suzbijanje paleži klasa ( fusarium spp. ) Sredstvo se primjenjuje u količini 0,8 L/ha i uz utrošak vode

200-500 L/ha. Sredstvo se primjenjuje u razdoblju kada su povoljni uvjeti za razvoj bolesti, od pojave 30 % cvjetova do pune cvatnje (BBCH 53-65). Dozvoljena je najviše jedna primjena u vegetaciji.
Pakiranje: 1 L.
Karenca: 35 dana pšenica, ječam

PROTIO.jpg
Palež klasa pšenice 
Hrđa pšenice
bottom of page