top of page

FOLYX NPK EXTRA

Visokokvalitetno tekuće gnojivo sa mikro i makro elementima i biostimulatorima

 

SASTAV:

NPK 12:8:6, Mg 24 g/l, B 0,4 g/l, Cu 0,08 g/l, Fe 0,07 g/l, Mn 2,3 g/l, Zn 0,09 g/l, lignosulfati, organske kiseline

Folyx NPK je univerzalno tekuće gnojivo koje se može primijeniti u svim kulturama. Ima vrlo brzo djelovanje, a organske kiseline osiguravaju optimalno usvajanje svih mikro i makro elemenata, te time i odlične učinke ovoga gnojiva. Visokokvalitetno tekuće gnojivo koje uz mikro i makro elemente sadrži  biostimulatore  tj. huminske i organske kiseline, te lignosulfate (to su organski spojevi koji poboljšavaju usvajanje hranjiva). Zbog svog sastava i formulacije ovo se gnojivo ponaša kao okvašivač (u značajnoj mjeri je otporan na ispiranje kišom). Za rast i razvoj biljaka osim vode, svjetla i topline potrebni su i različiti hranjivi elementi. Makroelemente (dušik, fosfor, kalij) biljka troši u velikim količinama, a mikroelemente (cink, bor, željezo, mangan, magnezij, bakar, molibden) treba u vrlo malim količinama.

Poznato je da biljke preuzimaju hranjiva preko korijena. Ali one mogu sve vrste hranjiva (makro i mikro) primati još uspješnije preko, listova. Iskorištenje hranjiva preko lista sedam je puta veće nego preko korijena, te je uporaba folijarnih gnojiva puno ekonomičnija. Biljka preko lista upija hranjiva u rasponu od nekoliko sati do nekoliko dana.

 

PRIMJENA:

Izvanredne rezultate daje u kombinaciji sa SEAMAC 45.

KOMPATIBILNOST: Folyx NPK se dobro miješa sa većinom sredstava za zaštitu bilja, ali je ipak preporuka napraviti prije uporabe test kompatibilnosti. Ne koristiti ga u cvatnji usjeva.

bottom of page