top of page

SoilTonic G

Vaša solucija za početni start biljaka

 

ZAŠTO KORISTITI SoilTonic
U proteklom desetljeću ekstremni vremenski uslovi utjecali su na našu klimu uzrokujući neravnomjerno obilne padaline, kao i ekstremne temperature. Ovakvi vremenski ekstremi ugrožavaju prinos, iako su naša tla dobivala veće količine fosfora i kalija.
U cilju održanja našeg okoliša te njegovog korištenja, potrebno je održati njegov balans i promijeniti način razmišljanja u tehnologiji sjetve poljoprivrednih kultura, ali i u samoj gnojidbi tla.


Poznato je i znanstveno dokazano da pesticidi štetno utječu na tlo, odnosno da zemljišni insekticidi štetno djeluju na korisne organizme narušavajući biološku ravnotežu u tlu, te se stvara rezistentnost prema aktivnim tvarima.
Posljedica je rast troškova usljed stalne primjene jedne tehnologije i veliki problemi u poljoprivrednoj proizvodnji jer se često ne mogu polučiti očekivani prinosi.
Povećana potražnja za zdravom hranom, zajedno sa povećanjem svjesti za potrebom primjene zdravijih i sigurnijih tehnologija, primoravaju nas da se prilagodimo i prihvatimo primjenu inovativnih tehnologija baziranih na prirodnim osnovama.


ŠTO JE SoilTonic
Profesionalni pristup SoilTonica temelji se na primjeni prirodnih adaptiranih mikrogranula za poboljšavanje stanja tla, te se ozbiljnost ove tehnologije temelji se na njenom sve većem istraživanju.


Tvrtka Agria Logisztikai Centrum LTD uložila je više godina u razvoj tehnologije proizvodnje poboljšivača tla SoilTonic, u kojem se aktivna tvar nanosi na granule zeolita te pritom štite rezerve pitke vode kao i ostali ekološki aspekti. Aktivni sastojak je prirodni biljni ekstrakt.
Zapravo, svi potrebni sastojci u SoilTonicu prisutni su na uobičajen način u količini kao i u prirodi.


UČINAK PRIMJENE SoilTonica
Aktivna tvar u SoilTonicu su prirodni terpeni, a to su dobro poznati prirodni spojevi, koji utječu na faktore otpornosti na stres i sprečavaju veće ekonomske štete kod već nabrojanih problema u poljoprivrednoj proizvodnji.
Njihov učinak se manifestira kroz dinamičniji biljni rast, učinkovitiji unos hranjiva, te povećani prinos, također djeluju na povećanu i bolju fotosintezu, sintezu proteina, te unos hranjiva u stanice.

SoilTonic G - granule
Sporedni, ali važan faktor SoilTonica G je njegov nosač, a to je zeolit. Pozitivni efekti mljevenog zeolita na tlo su dobro poznati.
Svojom sposobnošću djelovanja na ionsku izmjenu, oni su u mogućnosti biljci osigurati bitne mikro elemente, ukloniti simptome njihovih nedostataka, te istodobno poboljšati nutritivnu vrijednost usjeva i njihov prinos.
Zahvaljujući njihovoj poroznoj strukturi, poboljšavaju propusnost zraka i vode u većim količinama te na taj način poboljšavaju kvalitetu loših tala, a u toplom i sušnom periodu mogu osigurati bolju opskrbu vodom.
Primjena SoliTonica G omogućava bolju opskrbu kalijem, silicijem, kalcijem, magnezijem, manganom i cinkom.

PREPORUČENA TEHNOLOGIJA SoilTonica
SoilTonic G može se primjeniti u svakoj poljoprivrednoj proizvodnji, njivama, vrtovima ili plantažama.
Preporučena doza SoilTonica G je 15 kg/ha primjenom u sadnji.

 

REZULTATI SA PRIMJENOM SoilTonica
Produktivnost istraživanih površina sa SoilTonicom pokazala je značajnu razliku sa prinosima u usporedbi sa standardnom proizvodnjom, a najveća razlike se pojavljuju u ekstremnim uvjetima proizvodnje.
U 2016. godini, testiranja provedena u proizvodnji suncokreta na više lokacija pokazala su 300-400 kg/ha povećanog prinosa. Ista ispitivanja na kukuruzu pokazala su povećanje od 700-900 kg/ha.

KAKO PRIMJENITI SoilTonic
Primjena SoilTonica G može se obaviti samo korištenjem adekvatne mehanizacije. Prije upotrebe preporuča se obaviti testiranje dozirnog sustava.
SoilTonic ’’G’’ treba se čuvati na suhom, a nakon primjene potrebno je očistiti opremu. U protivnom, proizvod se u aplikatoru može navlažiti i uzrokovati oštećenje opreme kod ponovne upotrebe. Oprema za primjenu mikrogranula mora se održavati na strogo propisan način.
Kod primjene SoilTonic G obavezno je pridržavati se sigurnosnih uputa koje su navedene na deklaraciji.

33.jpg
22.jpg
11.jpg

Slike pokazuju kakav je utjecaj SoilTonica G na razvoj korijena. Na svim pokusima korijen je bio skoro duplo veći što znači u ovim godinama koje su sve ekatremnije i manji stres za biljke znači i bolji prinos. Zatim osigurana je opskrba biljke vodom, a time i hranjivima iz tla što opet znači bolji prinos.

3.jpg
2.jpg
1_edited.jpg

Prve dvije slike pokazuju pokus na soji kod OPG Vukovarac iz Oprisavaca. Prva pokazuje razliku u korijenu u fazi prvih listova na soji, a druga pokazuje na istom pokusu razliku u korijenu i količini kvržičnih bakterija. Razlika je ogromna što pokazuje i treća slika sa pokusa u Mađarskoj.

bottom of page